POZOR! Během státního svátku v sobotu 28. 9. 2024 máme zavřeno. Děkujeme za pochopení.

Spony a rohy pro páskování

Publikováno: 2. 9. 2024

Páskování palet je klíčovým krokem při zajištění bezpečné přepravy a skladování zboží. Abychom vyšli vstříc potřebám našich zákazníků, rozšířili jsme sortiment o kompletní vybavení pro páskování palet. Nově u nás najdete širokou škálu vázacích pásek, spon, páskovačů a odvíječů, které zajistí pevné a spolehlivé balení. Bez ohledu na to, zda hledáte řešení pro lehké, středně těžké nebo těžké náklady, u nás najdete vše, co potřebujete k profesionálnímu páskování. V sérii článků si postupně všechny tyto potřeby blíže představíme. 

  1. Výběr vázací pásky
  2. Odvíječe pásky
  3. Mechanické páskovače
  4. Akumulátorové páskovače
  5. Spony a rohy pro páskování

Spony na vázací pásky

Spony jsou nezbytnou součástí páskování, protože zajišťují pevné spojení vázací pásky. Bez kvalitní spony by páska mohla snadno povolit, což by mohlo vést k uvolnění nebo posunu zboží na paletě. Pevné a spolehlivé spojení je zásadní pro udržení balíku v požadovaném tvaru a pro zajištění bezpečné přepravy. 

Typy spon podle materiálu pásky:

  • Plastové spony: Vhodné pro lehčí aplikace s PP a PES páskami. Jsou lehké a snadno použitelné, ideální pro méně náročné aplikace.
  • Drátové spony: Tyto spony jsou vhodné pro použití s PES páskami a poskytují pevné spojení, které lze snadno dotáhnout.
  • Plechové spony: Univerzální volba pro PP, PES i PET pásky, poskytují velmi pevné spojení, vhodné pro těžší náklady.
  • Ocelové spony: Používají se s PET a PP páskami pro dosažení maximální pevnosti. Jsou ideální pro těžké náklady, které vyžadují spolehlivou fixaci.

Jde to i bez spon

Spoj vázací pásky lze u některých typů pásek provádět i bez použití spony, což umožňuje snazší a efektivnější balení. U polypropylenových (PP) a polyesterových (PET) pásek se spoj dá vytvořit tavným svárem pomocí akumulátorových páskovačů, které zajišťují spolehlivé a trvanlivé spojení. Ocelové pásky je možné spojovat páskovačem, jenž provádí průstřih, čímž se dosáhne pevného a bezpečného spoje bez potřeby spony. Tato technologie usnadňuje a urychluje proces páskování a zároveň snižuje náklady na spotřební materiál.

tavný svár - PET páskaprůstřih - ocelová páska

Ochranné rohy

Ochranné rohy jsou důležité pro ochranu hran baleného zboží před poškozením, ke kterému může dojít vlivem utažení pásky. Bez ochranných rohů může silně utažená páska poškodit nebo zdeformovat okraje balíku, což je zvláště problematické u citlivých nebo křehkých materiálů.

Typy ochranných rohů:

  • Plastové ochranné rohy: Vhodné pro PP, PES a PET pásky, tyto rohy poskytují pevnou ochranu hran před poškozením a zároveň rozkládají tlak pásky rovnoměrně po celé ploše.
  • Kartonové ochranné rohy: Ideální pro citlivější zboží. Protože jsou dlouhé ochrání hrany balení po celé délce. Kartonové rohy jsou lehké, ale dostatečně pevné, aby zabránily poškození zboží při přepravě.

Závěr

Spony a ochranné rohy jsou nezbytnými prvky pro úspěšné a bezpečné páskování. Zajišťují nejen pevnost a stabilitu balíku, ale také chrání zboží před poškozením. V naší nabídce najdete širokou škálu spon a ochranných rohů, které pokryjí všechny vaše potřeby při páskování. Pokud potřebujete poradit s výběrem, neváhejte se na nás obrátit – rádi vám pomůžeme najít ty nejlepší produkty pro vaše balení.

 

autor:
Pavla Lébrová

marketingový specialista


Související zboží