POZOR! Během státního svátku v sobotu 28. 9. 2024 máme zavřeno. Děkujeme za pochopení.

Mechanické páskovače

Publikováno: 2. 9. 2024

Páskování palet je klíčovým krokem při zajištění bezpečné přepravy a skladování zboží. Abychom vyšli vstříc potřebám našich zákazníků, rozšířili jsme sortiment o kompletní vybavení pro páskování palet. Nově u nás najdete širokou škálu vázacích pásek, spon, páskovačů a odvíječů, které zajistí pevné a spolehlivé balení. Bez ohledu na to, zda hledáte řešení pro lehké, středně těžké nebo těžké náklady, u nás najdete vše, co potřebujete k profesionálnímu páskování. V sérii článků si postupně všechny tyto potřeby blíže představíme. 

  1. Výběr vázací pásky
  2. Odvíječe pásky
  3. Mechanické páskovače
  4. Akumulátorové páskovače
  5. Spony a rohy pro páskování

Jak vybrat mechanický páskovač

Mechanické páskovače jsou důležitým nástrojem pro bezpečné a spolehlivé balení zboží v menších provozech, dílnách nebo tam, kde je páskování jen občasné. Správná volba páskovače vám usnadní práci a zajistí pevné balení, které ochrání vaše zboží při přepravě i skladování.

1. Typ vázací pásky

Prvním krokem při výběru páskovače je volba vhodné pásky, kterou budete používat. V závislosti na typu nákladu a podmínkách použití můžete vybírat z následujících možností:

  • PP pásky (polypropylenové): Lehké a pružné pásky ideální pro balení lehkých až středně těžkých balíků a palet. Mechanické páskovače pro PP pásky jsou snadno ovladatelné a vhodné pro běžné aplikace v menších provozech.

  • PES pásky (polyesterové textilní): Tyto pásky jsou měkké a pružné, což je činí vhodnými pro těžší zboží citlivé na poškození. Páskovače pro PES pásky zajišťují pevné spojení, často s použitím drátových nebo plastových spon.

  • PET pásky (polyesterové): Vyznačují se vyšší pevností než PP pásky a jsou odolné vůči UV záření. Jsou vhodné pro těžší náklady a průmyslové aplikace, kde je požadována vysoká pevnost spoje.

  • Ocelové pásky: Nejpevnější typ pásek, určený pro velmi těžké a objemné náklady, jako jsou stavební materiály, trubky nebo těžké strojní vybavení. Páskovače pro ocelové pásky musí být robustní a schopné zvládnout vysoké zatížení.

2. Šířka a tloušťka pásky

Mechanické páskovače jsou navrženy pro různé šířky a tloušťky pásek. Před nákupem se ujistěte, že páskovač, který plánujete použít, je kompatibilní s páskou, kterou používáte. Například některé páskovače podporují pásky o šířce od 12 mm do 50 mm.

3. Provedení spoje

Spojení pásky je zásadní pro pevnost balení. Mechanické páskovače mohou využívat různé způsoby spojů:

  • Plechové spony: Hodí se pro PP, PES, PET i ocelové pásky a poskytují pevné spojení.
  • Drátové spony: Vhodné zejména pro PES pásky, umožňují pevné a snadno dotáhnutelné spojení.
  • Plastové spony: Lehká varianta pro méně náročné aplikace, vhodná pro PP a PES pásky.
  • Ocelové spony nebo průstřihy: Používané pro ocelové pásky, zajišťují maximální pevnost a odolnost spoje, ideální pro velmi těžké náklady.

4. Typ provozu

Zvažte, jak často a v jakých podmínkách budete páskovač používat. Pro méně náročné použití může stačit základní model, zatímco pro časté nebo intenzivní použití je vhodné zvolit odolnější model.

5. Ergonomie a hmotnost

Při výběru mechanického páskovače je důležitá také jeho ergonomie a hmotnost. Lehčí a ergonomicky navržené modely jsou vhodné pro dlouhodobou práci, snižují únavu a zvyšují pohodlí při práci.

Závěr

Při výběru mechanického páskovače je důležité zohlednit typ a šířku pásky, způsob provedení spoje a potřeby vašeho provozu. Ať už potřebujete páskovač pro lehké PP pásky, pevné PET pásky nebo odolné ocelové pásky, je klíčové zvolit model, který splňuje vaše požadavky na pevnost, odolnost a komfort při práci. Pokud si nejste jisti, který páskovač je pro vás ten pravý, neváhejte se na nás obrátit – rádi vám pomůžeme vybrat ten nejlepší model pro vaše potřeby.

 

autor:
Pavla Lébrová

marketingový specialista


Související zboží