POZOR! Během státního svátku v sobotu 28. 9. 2024 máme zavřeno. Děkujeme za pochopení.

Co to je piocelan a k čemu se používá?

Publikováno: 7. 8. 2021
Aktualizováno: 22. 6. 2023

Hledáte přepravní nádoby, které opravdu vydrží? Vyzkoušejte ty vyrobené z Piocelanu.

Termoboxy byly čím dál populárnější i v době před covidem, ale s nástupem lockdownů a s tím, jak se restaurace musely přeorientovat na pouhou roznášku a rozvoz, zažily opravdový boom.

I v naší nabídce tak nyní můžete vybírat boxy na přenos jídel v mnoha velikostech i provedeních. Máme boxy z EPS, EPP, boxy s horním i předním plněním, případně profesionální pevné termoporty. A mezi nimi boxy, u kterých vám možná nebude úplně jasný materiál ze kterého jsou vyrobeny – je u nich totiž napsáno ne moc známé slovíčko piocelan. Co je piocelan zač a jaké mají piocelanové boxy vlastnosti?

Co je to piocelan?

Piocelan je hybridním materiálem a jde o inteligentní kombinaci polystyrénu (EPS), polyethylenu (PE), polyesteru (PES) a polypropylenu (PP). Proč inteligentní? Protože kombinuje přednosti obou: Hybridní materiál má nízkou hustotu jako EPS a zároveň vynikající chemickou odolnost a absorpci otřesů jako PE nebo PP.

Jaké mají piocelanové boxy vlastnosti?

Jsou velmi odolné i vůči mechanickému poškození a oděru. Nabízejí podobnou odolnost a životnost jako termoporty, ale při výrazně nižší váze. Můžete je tak snáze nosit v rukách, což u termoportů s váhou i nad 15 kg není příliš možné.

Piocelan je velmi dobrý i při tepelné izolaci. Zachovává požadovanou teplotu jídla až několik hodin. Použití najde jak v domácnosti, tak v gastru a cateringu. Účinnost lze ještě zvýšit přidáním gelových chladících/hřejících sáčků.

Nepotřebuje ani nijak zvláštní údržbu. Snadno ho omyjete vodou. Vnější i vnitřní části a rohy můžete omývat i pod tlakem, třeba sprchou.

autor:
Jiří Novák
marketingový manažer


Související zboží